Levering binnen 4 dagen | Verzending 6,90€
Selecteer je auto

Remschijven zijn een van de beslissende elementen voor de veiligheid van de auto, omdat ze direct van invloed zijn op het remvermogen. Net als de pillen zijn het componenten die niet hoeven af te breken, maar die, wanneer ze door wrijving werken, verslechteren.

Bij Endado hebben we niet alleen remschijvensets die compatibel zijn met elk merk en model , maar we verkopen ook remschijvensets en remblokken.

Wat zijn remschijven?

De schijven zijn metalen stukken die samen met de pads worden geactiveerd zodra we het pedaal indrukken. Beide stukken wrijven tegen elkaar om de wielen te stoppen.

Er zijn 2 soorten:

 • Geventileerde remschijven : deze schijven zijn meer gericht op auto's met een hoog vermogen omdat het nodig is om de ontsnapping van warmte te vergemakkelijken.
 • Stevige remschijven: dat zijn de schijven die bijna alle gewone auto's dragen.

Vergeet niet dat de schijven een van de belangrijkste hoofdrolspelers zijn om uw auto correct te laten remmen. Als de remblokken of -schijven versleten zijn, wordt de remweg groter en kan er ook slippen.

Wanneer remschijven vervangen?

Zoals we al eerder zeiden, zijn remschijven en remblokken elementen die slijten door gebruik. De schoenen zijn echter degenen die de neiging hebben om het meest te verslechteren, omdat ze zijn gemaakt van een minder resistent materiaal, maar dat vergemakkelijkt de wrijving.

Aan de andere kant gaat de verslechtering van de schijven veel langzamer omdat ze van metaal zijn gemaakt.

Om te weten wanneer ze moeten worden vervangen, moet u de minimale dikte controleren die door de fabrikant is ingesteld in het voertuiggegevensblad . Als we zien dat het lager is dan wat is gemarkeerd, moeten we de wijziging onmiddellijk doorvoeren.

Hoe remschijven vervangen?

Het verwisselen van de schijven van uw auto is geen bijzonder moeilijke handeling, maar onthoud dat u bij twijfel dit beter door een professional kunt laten doen. Volg de onderstaande instructies om ze te wijzigen:

 1. Draai de wielbouten los.
 2. Breng de auto omhoog met een krik en voltooi het verwijderen van het wiel.
 3. Haal de remblokken eruit.
 4. Draai de moeren op de remklauwen los en verwijder ze.
 5. Nu moet je de schijf losschroeven en eruit halen.
 6. Plaats de nieuwe schijf en maak deze schoon (zo niet, dan piept hij)
 7. Plaats de remblokken en remklauw terug.
 8. Zet het wiel er weer op.
 9. Rem meerdere keren met verschillende intensiteiten zodat het goed past.

Zoals je kunt zien, is het niet moeilijk, je hoeft alleen deze 9 stappen te volgen en je hebt je nieuwe schijven geïnstalleerd.

Welke merken schijven heb je?

In Endado hebben we schijvensets van verschillende merken. Maar van allemaal zijn de Brembo-remschijven de meest bekende.

Naast het feit dat de prijzen van onze reserveonderdelen de meest concurrerende op het internet zijn, heeft u ook kits voor verbindingsschijven en blokken voor het geval u beide onderdelen tegelijkertijd moet vervangen.

Vind je het lastig kiezen of weet je niet welke de beste remschijven voor jouw auto zijn, neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Topmerken van Remschijven

Bestverkochte producten in Remschijven