Levering binnen 4 dagen | Verzending 6,90€
Selecteer je auto

Schokdempers spelen een cruciale rol in het rijcomfort van het voertuig en zorgen tegelijkertijd voor de stabiliteit .

Deze apparaten worden in de auto geïnstalleerd zodat ze verantwoordelijk zijn voor het absorberen van de oneffenheden van de weg waarop het voertuig rijdt.

Wil je alles weten over schokdempers, blijf dan deze tekst lezen

De functie van schokdempers:

Het kan zijn dat u zich meer dan eens heeft afgevraagd waar schokdempers voor dienen. Je hebt namelijk nog nooit de controle over de auto verloren door slechte schokdempers.

Hiermee bedoel ik dat schokdempers veren zijn waarmee de wielen verticaal kunnen bewegen om de stress te absorberen die wordt veroorzaakt door hobbels in de weg.

Zonder deze veren zouden de schokken in de cabine erg oncomfortabel zijn. Daarnaast zou het voertuig zelf kunnen kantelen of wegvliegen in een van die boten die de schokdempers minimaliseren.

Rekening houdend met het bovenstaande zijn er twee manieren om de stress veroorzaakt door kuilen op te vangen, afhankelijk van het type rit dat u wilt doen:

  • Door de demping te verstijven, wordt een sportiever gevoel bereikt . Met de sportschokdempers vallen de oneffenheden van het terrein veel meer op. Maar je kunt ook sneller rijden, met meer grip op de weg.
  • Door de dempers zachter te maken, wordt een comfortabeler gevoel verkregen . De afstelling van de schokdempers is zachter en de kuilen vallen minder op, wat de inzittenden van het voertuig comfortabeler maakt. Bij agressiever rijden gaat er echter veel stabiliteit verloren.

Slechte schokdempers

Gezien het bovenstaande vormt het rijden met versleten schokdempers een ernstig veiligheidsrisico in het geval dat de schokdempers van de auto hun effectiviteit verliezen.

Het is om deze reden dat de ITV in zijn periodieke beoordelingen de staat van de schokdempers controleert .

Het ideaal zou zijn om ze te wijzigen voordat de technische inspectie haar advies uitbracht om de tijdelijke intrekking van de circulatievergunning van de auto en een sanctie te voorkomen.

Dus als u de schokbrekers moet vervangen, vindt u in Endado het beste en meest complete assortiment schokbrekers voor auto's .

Wat is het beste merk schokdempers voor auto's?

Het is moeilijk om op deze vraag een categorisch antwoord te geven, aangezien elk merk schokdempers gespecialiseerd is in een bepaald gedrag.

Terwijl schokbrekers zoals Bilstein worden gekenmerkt door hun grote sportiviteit, genieten andere schokbrekerfabrikanten zoals Sachs de voorkeur van degenen die comfort zoeken .

Daarom is het belangrijk om te analyseren welke eigenschappen u in de auto wilt verbeteren, om geen fout te maken bij het kopen van goede schokdempers.

Hoeveel kosten nieuwe schokbrekers?

Een ander belangrijk punt bij het kopen van schokdempers is de prijs. Veel mensen bezwijken vaak voor de verleiding om de goedkoopste schokbrekers - of zelfs tweedehands - te kopen om wat geld te besparen.

Maar het is ook essentieel om na te denken over hun kwaliteit en gedrag, zodat wat goedkoop is, uiteindelijk niet duur blijkt te zijn.

Als je de schokbrekers voor je auto direct gaat kopen, raad ik je aan om de aankoop online bij Endado te doen . U zult zien hoe gemakkelijk het is om het model dat u zoekt te vinden, tegen een zeer concurrerende prijs en met alle garanties die door de fabrikanten worden geboden.

Waar wacht je nog op om op zoek te gaan naar je nieuwe schokbrekers?

Topmerken van Schokdempers

Bestverkochte producten in Schokdempers