Levering binnen 4 dagen | Verzending 6,90€
Selecteer je auto

De trommelrem is een type rem waarvan de werking is gebaseerd op het opwekken van wrijving door een paar schoenen die druk uitoefenen op het binnenoppervlak van een roterende trommel die aan een wielnaaf is bevestigd .

Waar zijn trommelremmen voor?

Hoewel de auto's van tegenwoordig meestal zijn uitgerust met schijfremmen, zijn er nog steeds voertuigen met trommelremmen op de achteras.

Hoe trommelremmen werken

De werking is heel eenvoudig: wanneer u op de rem trapt, wordt de pomp geactiveerd die de remvloeistof door het circuit aandrijft, zodat het hydraulische systeem wordt gevuld met vloeistof.

De vloeistof drukt op de wielcilinders. Wanneer de bowlers opengaan, drijven ze de schoenen aan, waardoor de schoenen naar buiten komen en zich scheiden van de bowler.

Zodra de schoenen naar buiten zijn geopend, komen ze in contact met de remtrommel, die meedraait met het wiel. En door deze wrijving op de trommel wordt de snelheid van het voertuig verlaagd of zelfs gestopt .

Voor- en nadelen van trommelremmen

Hoge wrijving genereert warmte, omdat dit de basis is van de remwerking van een voertuig.

Maar omdat het systeem niet veel ventilatie heeft, kan na lang en continu remmen het fading- effect optreden waarbij de remmen hun effectiviteit verliezen en het voertuig niet kunnen stoppen .

Een ander probleem dat met enige regelmaat kan optreden als gevolg van trommelremmen, is een wielblokkering.

Een vastgelopen trommelrem zou de boosdoener zijn van dit probleem, veroorzaakt door het losraken van een schoen die loskomt van zijn steun, waardoor het wiel niet vrij kan draaien.

Om het bovenstaande ongemak op te lossen, moeten de schoenen worden vervangen of moeten de oude, die zijn losgekomen van hun steun, worden vastgeklonken.

Niet alles is echter een minpunt, want trommelremmen zijn zeer effectief, ze zijn duurzamer dan schijfremmen en ze zijn ook nog eens goedkoper. Dat is de reden dat goedkope auto's er nog steeds mee worden uitgerust .

Daarnaast worden trommelremmen ook sterk aanbevolen om de hand- of parkeerrem te activeren, omdat ze de wielen beter remmen (vooral als het voertuig op een hellend oppervlak tot stilstand komt).

Onderdelen van een trommelrem

Trommelremmen zijn opgebouwd uit de volgende elementen:

  • Trommel : behoort tot het roterende deel van de rem, die druk krijgt van de schoenen. Vanwege de hoge warmteafvoerbehoefte is het meestal gemaakt van gegoten materialen.
  • Remplaat : dit is een remplaat waarop de vaste delen van de rem zijn gemonteerd.
  • Cilinder : deze wordt geactiveerd door hydraulische druk om de beweging van de schoenen te activeren.
  • Schoenen : het zijn halvemaanvormige stalen platen, aan de buitenkant waarvan de remvoeringen in elke schoen zijn ingebed of geklonken. Ze zijn verantwoordelijk voor het uitoefenen van druk op de trommel wanneer de bowler ze duwt.

Trommelremmen kopen in Endado

Als u de trommelremmen van uw auto moet vervangen —of omdat ze oud zijn of omdat ze niet goed meer werken—, vindt u in dit gedeelte van Endado de meest geschikte onderdelen voor uw voertuig .

Topmerken van Trommelrem

Bestverkochte producten in Trommelrem